Kořeněné kuře v tandooru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 3 kávová lžička Kmín celý
  • 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 1.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 3 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.5 kávová lžička Skořice celá
  • 6 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 221.3 mg
  • Draslík 986.8 mg
  • Vláknina 8033.8 mg
  • Vitamín A 8033.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, stáhneme kůži a maso propícháme vidličkou. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s rozšlehaným jogurtem i ostatními přísadami, kromě másla a horkého koření. Touto směsí důkladně potřeme maso, poté ho necháme v lednici několik hodin marinovat.

  • 2

    Následně maso napícháme na rožeň a vložíme do tandooru na dřevěné uhlí nebo grilujeme a současně potíráme rozpuštěným máslem. Hotové kuře dochutíme citronovou šťávou a posypeme horkým kořením.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu