Pečená vepřová panenka

Hodnocení 7x 2x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová panenka
  • 130 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 145.8 mg
  • Draslík 1063.6 mg
  • Vláknina 381.3 mg
  • Vitamín A 381.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné panenky osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme maso a opékáme je po obou stranách asi 10 minut. Opečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Vypečenou šťávu povaříme s vínem, rajčatovým protlakem, vývarem a smetanou. Nakonec omáčku okořeníme majoránkou, tymiánem a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Panenku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu