Marinované kuře v kokosu
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 6 g Sůl
- 4 g Fenykl obecný
- 2 g Zázvor celý
- 2 g Kurkuma
- 4 g Kardamom
- 2 g Hřebíček
- 4 g Kmín římský
- 2 g Pepř bílý
- 10 g Koriandr čerstvý
- 4 g Badyán
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 800 ml Kokosové mléko
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 50 g
- Sodík 703 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 489.9 mg
- Vláknina 4016 mg
- Vitamín A 4016 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru dáme kokosové mléko, chilli papričku, cibuli, zázvor, koriandr, kmín, fenykl, badyán, kurkumu, kardamom, pepř a hřebíček a rozmixujeme na omáčku, v případě potřeby dolijeme kokosové mléko.
-
2
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, každý nasolíme a naskládáme do nekovové mísy. Zakapeme citronem a zalijeme kokosovou omáčkou, přitlačíme, aby maso bylo ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin marinovat.
-
3
Na pánvi rozpálíme arašídový olej a okapané plátky masa smažíme doměkka z obou stran asi 6 minut. Zbylou kokosovou omáčku krátce povaříme v rendlíku, hotové maso naservírujeme na plochou mísu a zalijeme horkou omáčkou.