Krevetový salát s brokolicí
Suroviny
- 300 g Brokolice
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Feferony
 - 4 ks Rajčata Cherry
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 190 mg
 - Draslík 361.6 mg
 - Vláknina 4505.3 mg
 - Vitamín A 4505.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě. Zchladíme studenou vodou.
 - 
                                2
Feferonku nasekáme, smícháme s omytými krevetami a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Ze zakysané smetany, vinného octa, olivového oleje, soli a pepře umícháme zálivku.
 - 
                                4
Povařenou brokolici spolu s krevetami upravíme na mísu a pokapeme zálivkou.
 - 
                                5
Sálat ozdobíme natvrdo uvařenými, nakrájenými vejci a cherry rajčátky.