Těstoviny s krevetami a vodkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 230 mg
 - Draslík 105.9 mg
 - Vláknina 1454.8 mg
 - Vitamín A 1454.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme najemno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Za častého míchání vaříme při mírné teplotě 5 minut, až je zelenina měkká.
 - 
                                2
Přimícháme rajčatovou pastu. Mícháme a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu a za stálého míchání uvedeme do varu. Dle chutí osolíme a opepříme. Omáčku necháme vřít, dokud nezačne houstnout. Poté odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř uvařené, vložíme do omáčky oloupané krevety nakrájené na kousky a nalijeme vodku. Vrátíme na plotnu, mícháme a ohříváme 3 minuty až krevety získají růžovou barvu.
 - 
                                4
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.