Těstoviny s krevetami a pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Krevety tygří - loupané
 - 400 g Těstoviny mušle
 - 40 g Krabí pasta
 - 250 ml Víno bílé
 - 125 ml Pomerančová šťáva
 - 250 ml Smetana ke šlehání 30%
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Kopr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 170.2 mg
 - Vláknina 1511.8 mg
 - Vitamín A 1511.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstovinové mušle dle návodu na obalu.
 - 
                                2
Pokud nemáme krevety loupané, čistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Na pánvi rozpustíme krabí pastu a asi 1 minutu z každé strany v ní smažíme krevety. Hotové krevety vyjmeme děrovanou naběračkou.
 - 
                                3
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a osmahneme v omastku po krevetách. Cibuli zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Poté podlijeme smetanou a bílým vínem a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
 - 
                                4
Do hotové omáčky vložíme krevety a 2 minuty povaříme. Přichystáme kopr, který opláchneme a osušíme. Část odložíme stranou na ozdobení a zbytek nasekáme. Do omáčky přidáme kopr, pomerančovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                5
Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat. Připravíme je na talíře, přelijeme omáčkou s krevetami a zdobené koprem podáváme.