Pappardelle ve vývaru ze slávek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Těstoviny Pappardelle
  • 200 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1229 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1061.6 mg
  • Vláknina 5640 mg
  • Vitamín A 5640 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odrhneme slávky, vhodíme do pánve a na prudkém ohni necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu z vaření a uschováme.

  • 2

    Oloupeme česnek a mírně podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme.

  • 3

    Na oleji osmažíme česnek, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a 8 minut podusíme. Přilijeme tekutinu z vaření slávek, 2 naběračky vařící vody. Vše promícháme, povaříme a po 3 minutách přidáme vyloupané měkkýše.

  • 4

    Uvaříme těstoviny v osolené vodě, scedíme a přidáme do rajčatové polévky se slávkami. Vše minutu povaříme. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu