Knedlíčky s krabím masem a tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Ředkev
  • 115 g Sýr sójový - Tofu
  • 115 g Krabí maso mražené
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 5 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka rýžová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cibule - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 94.8 mg
  • Draslík 227.2 mg
  • Vláknina 4383.7 mg
  • Vitamín A 4383.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krabího masa vymačkáme co nejvíc tekutiny.Tofu propasírujeme přes sítko pomocí lžíce.V misce smícháme připravené tofu a krabí maso.Přidáme vaječný žloutek,pšeničnou nebo rýžovou mouku,najemno nakrájenou jarní cibulku,zázvor asi 2 cm nastrouhaný a sójovou omáčku-2 lžičky.Osolíme a promícháme.Vznikne světlé těsto.

  • 2

    Omáčku připravíme tak,že do zeleninového vývaru přidáme cukr a sójovou omáčku-3 lžičky.Mezitím z těsta vytvarujeme knedlíčky o průměru 1 cm a osmažíme na pánvi s olejem.Smažíme je asi 1-2 minuty.Necháme okapat na ubrousku.Hotové knedlíčky máčíme do připravené omáčky.

  • 3

    Jako přílohu podáváme strouhanou bílou ředkev.

Komentáře k receptu