Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce
Suroviny
- 450 g Těstoviny Spaghettini
 - 350 g Krevety tygří - loupané
 - 125 ml Víno bílé
 - 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Paprika oranžová
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 144.3 mg
 - Draslík 67.7 mg
 - Vláknina 7246.8 mg
 - Vitamín A 7246.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hlubším rendlíku na oleji a másle restujeme drobně pokrájený česnek a papriku. Až česnek zrůžoví, přidáme víno a rajčatový protlak. Za občasného míchání vaříme 10 minut.
 - 
                                2
Do omáčky přidáme vyloupané krevety a vaříme, dokud krevety nezrůžoví. Poté stáhneme plamen a do omáčky zašleháme smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr ji ochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
V mezičase uvaříme v osolené vodě špagety na skus. Přecedíme je a přesypeme na mísu. Na těstoviny vlijeme omáčku, ozdobíme posekanou petrželkou, řádně promícháme a ihned podáváme.