Paella s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Mušle slávky
  • 400 g Rýže jasmínová
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.333333 l Vývar drůbeží
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 1106.8 mg
  • Vláknina 21607.5 mg
  • Vitamín A 21607.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, rozpůlíme a vetřeme do nich sůl a pepř. Papriky opláchneme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Rajčata slijeme, necháme okapat a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Mušle omyjeme a použijeme pouze uzavřené. Krevety také opláchneme. Vývar přivedeme k varu a na silném ohni v něm povaříme cca 2-3 min mušle. Ty, které se neotevřou, odstraníme a vývar udržujeme horký.

  • 3

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cca 15 min na silném ohni maso. Vyjmeme a do hrnce vložíme krevety. Krátce cca 1-2 min opečeme a také vyjmeme.

  • 4

    V oleji pak orestujeme cibuli, česnek a papriku, vmícháme rajčata, hrášek a rýži. Vše ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Šafrán rozdrobíme a rozmícháme v horkém vývaru. Vývar poté vlijeme do hrnce a bez pokličky povaříme 15-18 min, až bude rýže na skus uvařená.

  • 5

    Mezitím rozpálíme troubu na 180°C. Na rýži rozložíme kousky kuřete, zakryjeme alobalem a pečeme cca 15 min. Poté na rýži naskládáme mušle a krevety, znovu zakryjeme a dopečeme dalších 15 min.

  • 6

    Paellu rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou, doplníme plátky citronu a podáváme.

Komentáře k receptu