Sýrová polévka s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 2293 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 307.6 mg
  • Draslík 1679.2 mg
  • Vláknina 1691 mg
  • Vitamín A 1691 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku vložíme dvě vejce. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, vychladíme, oloupeme a rozkrojíme na půlky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme strouhanku, osmažíme. Stáhneme ze sporáku, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, dobře promícháme. Vrátíme zpět na oheň, zalijeme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu.

  • 3

    Nakonec ochutíme solí, pepřem, Vegetou. Vlijeme rozkvedlaná dvě vejce, posypeme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Polévku rozdělíme do čtyř polévkových misek. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme také půlku natvrdo uvařeného vejce a polévku podáváme.

Komentáře k receptu