Rajčatová omáčka z pečených rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Rajčatová pasta
  • 1 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1456 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 2129.6 mg
  • Vláknina 18460.8 mg
  • Vitamín A 18460.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.2 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata umyjeme, osušíme, naskládáme na plech, pokapeme olejem a v nahřáté troubě pečeme do jejích změknutí a skoro hnědé barvy.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, chilli papričky, med, přimícháme nakrájená pečená rajčata, suroviny podusíme, zalijeme rajčatovou pastou, podle vlastní chutě osolíme, opepříme a pod poklici za občasného míchání povaříme asi 30 minut.

  • 3

    Uvařenou omáčku propasírujeme, vylijeme zpátky do hrnce, dáme na sporák, posypeme nasekanou petrželovou natí a za stálého míchání do jejího zhoustnutí povaříme ještě asi 10 minut.

Komentáře k receptu