Cibulová omáčka s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 350 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 60 ml Víno bílé
  • 40 ml Víno červené
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 41.2 mg
  • Draslík 292 mg
  • Vláknina 5261.4 mg
  • Vitamín A 5261.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle na mírném plameni smažíme alespoň 10 minut za častého míchání. Poté vmícháme pepř, bobkový list, ocet a víno. Dusíme, až se množství tekutiny zredukuje.

  • 2

    Mezitím z másla a mouky usmažíme tmavší jíšku, vmícháme rajčatový protlak, zředíme zeleninovým vývarem, vínem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Následně propasírujeme do cibule, osolíme a osladíme, přibližně 5 minut povaříme.

Komentáře k receptu