Omáčka z rajčat a celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Celer bulvový
  • 20 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 317 mg
  • Vláknina 6016.4 mg
  • Vitamín A 6016.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá, nakrájená rajčata a očištěný, nakrájený celer uvaříme doměkka. Zahustíme jíškou z másla, mouky a cibule, přidáme cukr, sůl, koření a vše povaříme.

  • 2

    Nakonec omáčku prolisujeme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu