Tapenada z rajčat a oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Olivy černé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 798.5 mg
  • Vláknina 7909.7 mg
  • Vitamín A 7909.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušená rajčata nahrubo nasekáme, olivy vypeckujeme, nakrájíme na větší kousky a s rajčaty vložíme do mixéru. Přidáme prolisovaný česnek, špetku cayenského pepře, sůl a olivový olej. Rozmixujeme na jemnou pastu.

  • 2

    Pomazánku podáváme ozdobenou lístky čerstvé bazalky.

Komentáře k receptu