Cibulová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 450 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1188 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 9.5 mg
  • Draslík 163.1 mg
  • Vláknina 2213 mg
  • Vitamín A 2213 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku.

  • 2

    Přidáme drcený pepř, přisypeme prosátou mouku a připravíme zásmažku.

  • 3

    Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme, osolíme a dobře provaříme. Potom omáčku přecedíme a dosolíme. Procezenou omáčku ještě krátce povaříme.

  • 4

    Cibulovou omáčku připravujeme na vařené vepřové nebo hovězí maso.

Komentáře k receptu