Drůbeží polévka s vlašskými ořechy
Suroviny
- 60 g Fazolové lusky zelené
 - 60 g Ořechy vlašské
 - 150 g Krůtí maso
 - 800 ml Vývar drůbeží
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 710 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 63.8 mg
 - Draslík 376.9 mg
 - Vláknina 7438.3 mg
 - Vitamín A 7438.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme olej, podusíme na něm na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený celer do měkka. Přisypeme mouku, šalvěj, trochu pepře a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
 - 
                                2
Přilijeme vývar, šťávu z pečeného krůtího masa a za občasného míchání polévku přivedeme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na kousky pokrájené fazolky a na kostičky nakrájený brambor. Zmírníme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
 - 
                                3
Do polévky přidáme pečené krůtí maso, rozpůlené vlašské ořechy, opepříme a vaříme mírným varem ještě 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Polévku odstavíme, vmícháme do ní smetanu, přisypeme na drobno nasekanou petrželku a podáváme.