Jehněčí kotlety v krustě z makadamových oříšků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 241.3 mg
 - Draslík 887 mg
 - Vláknina 4240.5 mg
 - Vitamín A 4240.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oříšky nadrobno nasekáme, v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku).
 - 
                                2
Kotlety očistíme, každou potřeme připravenou směsí, vložíme do zapékací mísy a pod alobalem necháme několik hodin marinovat.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na středně vysokou teplotu, vložíme mísu s masem a přikryté zapékáme zhruba 40 minut.