Jehněčí kotlety v krustě z makadamových oříšků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Strouhanka
  • 60 g Oříšky makadamové
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Oregano
  • 1.5 kávová lžička Petržel - nať
  • 1.5 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Jehněčí kotlety
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 241.3 mg
  • Draslík 887 mg
  • Vláknina 4240.5 mg
  • Vitamín A 4240.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oříšky nadrobno nasekáme, v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku).

  • 2

    Kotlety očistíme, každou potřeme připravenou směsí, vložíme do zapékací mísy a pod alobalem necháme několik hodin marinovat.

  • 3

    Troubu předehřejeme na středně vysokou teplotu, vložíme mísu s masem a přikryté zapékáme zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu