Kuře zadělávané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1081 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 135.5 mg
 - Draslík 315.1 mg
 - Vláknina 2104.4 mg
 - Vitamín A 2104.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata očistíme, opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a opláchnutou zeleninu. Kuřata vaříme téměř doměkka.
 - 
                                2
Uvařená kuřata vyjmeme z vývaru, rozporcujeme a v kloubech nasekneme. Z 2/3 dávky másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji procezeným kuřecím vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
 - 
                                3
Během vaření přidáme mletý květ nebo oříšek a ke konci varu přilijeme mléko. Omáčku ještě krátce povaříme, přisolíme a procedíme na rozporcovaná kuřata.
 - 
                                4
Kuřata v omáčce krátce podusíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať a zbylé máslo.