Kapr pečený na víně se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 842.4 mg
 - Vláknina 1502.4 mg
 - Vitamín A 1502.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na másle, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Kapra vložíme do pekáče, přelijeme cibulí, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme asi 10 minut, do vydušení tuku. Poté přidáme žampiony, zaprášíme pepřem, podlijeme polovinou vína a pečeme. Během pečení přilijeme zbylé víno a pečeme, dokud se víno neodpaří.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                