Svařené víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 328 mg
 - Vláknina 913.3 mg
 - Vitamín A 913.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr vsypeme do kastrůlku, anebo na pánvičku. Pokropíme vodou, promícháme a zprudka zahříváme. Dále už nemícháme, necháme volně, aby karamel získal světle hnědou barvu, a stáhneme ze sporáku. Opatrně a z dostatečné vzdálenosti zalijeme horkou vodou, stále mícháme, až se všechen karamel rozpustí.
 - 
                                2
Do rozpuštěného karamelu dáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, skořici a hřebíček. Nakonec vložíme hvězdičku badyánu a vše povaříme na mírném ohni 5—7 minut.
 - 
                                3
V jiném hrnci zahřejeme víno, když už bude vonět a začne bublat, přilijeme přes cedník karamelovou hmotu a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                4
Svařené víno rozdělíme do jednotlivých hrníčků. Každý ozdobíme tenkým plátkem citrónu a servírujeme.