Krevetový salát
Suroviny
- 250 g Nudle čínské vaječné
 - 80 g Ředkev bílá
 - 350 g Krevety tygří - loupané
 - 150 g Sójové výhonky
 - 1 ks Mango
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 91.9 mg
 - Draslík 402.9 mg
 - Vláknina 5238 mg
 - Vitamín A 5238 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety uvaříme v polovině dávky vody. Vaječné nudle vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořené, a necháme 10 minut odstát. Mango a ředkve nakrájíme na tenké nudličky a cibulky pokrájíme.
 - 
                                2
Slijeme vodu z nudlí, nudle necháme okapat, osušíme papírovými utěrkami. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nudle a opékáme 5 minut za stálého obracení. Wok odstavíme, přidáme sezamový olej, sezam, sójové výhonky a vše řádně promícháme.
 - 
                                3
Mango, cibulky, ředkve a krevety smícháme v míse, přidáme sójovou omáčku a sherry a vše promícháme.
 - 
                                4
Směs s nudlemi upravíme na mísu a servírujeme ještě teplé.