Vaječná sedlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 56.4 mg
 - Vláknina 219.5 mg
 - Vitamín A 219.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce, vývar, mouku, sůl a jemně nasekanou petrželovou nať velmi dobře rozkvedláme v hrnečku či misce.
 - 
                                2
Poté vezmeme malou formu na puding anebo půllitrovou zavařovací sklenici, kterou vymažeme dobře sádlem a směs do ní nalijeme.
 - 
                                3
Sklenici uzavřeme a vaříme ve vodní lázní cca 15 - 20 minut.