Mleté skopové maso s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 411 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 527.4 mg
 - Vláknina 11440 mg
 - Vitamín A 11440 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osmahneme je a osolíme. Podlijeme trochou horké vody, dusíme asi 20 minut.
 - 
                                2
Zeleninu očistíme a omyjeme, lilek nakrájíme na plátky, osolíme, přikrytý necháme odležet. Papriku zbavenou jádřinců pokrájíme na proužky, spařená rajčata oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rýži propláchneme a spaříme vařící vodou.
 - 
                                3
Na zbylém oleji osmahneme lilek, papriku, přidáme rajčata, osolíme a chvíli podusíme. Dále přidáme rozmarýn, prolisovaný česnek, podušené maso a rýži. Vše zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
 - 
                                4
Nakonec posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a necháme v troubě zapéci.