Zeleninová směs s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 214 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 206.1 mg
 - Draslík 455.6 mg
 - Vláknina 13678.5 mg
 - Vitamín A 13678.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer, mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Kastrol s olejem přistavíme na oheň, vložíme nakrájenou cibuli a mírně osmahneme. Na cibuli dáme nakrájenou zeleninu a dusíme dozlatova. Potom přilijeme 1/4 l vody, přidáme kostku cukru, sůl a dále dusíme doměkka.
 - 
                                3
Hotovou zeleninu při podávání polijeme 2 osolenými žloutky rozšlehanými s citronovou šťávou. Zdobíme celerovou natí.