Pstruh na šalvěji se smetanovými brambůrky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1169 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 154.6 mg
 - Draslík 1822.2 mg
 - Vláknina 21144.5 mg
 - Vitamín A 21144.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 102.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné pstruhy bez vnitřností osušíme, pokapeme olejem a osolíme i opepříme vně i zevnitř. Do každé ryby vložíme na kolečka nakrájenou půlku citronu a větvičku šalvěje.
 - 
                                2
Omyté a oškrábané brambory nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, poklademe je do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a lžící pomažeme zakysanou smetanou. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a necháme 10 minut péct. Poté vložíme k brambůrkům ryby, poklademe je citronovými kolečky a zbylou šalvějí. Dále pečeme asi 20 minut.