Zapékané kuřecí maso se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1079 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 106.9 mg
 - Draslík 1350.2 mg
 - Vláknina 9469.5 mg
 - Vitamín A 9469.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory nakrájíme na plátky, kuřecí maso na menší kousky, žampiony na plátečky.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme na dno brambory a na ně položíme kousky masa. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Na pánvi rozpustíme kousek másla a plátky žampionů krátce orestujeme, nalijeme na maso v pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi půl hodiny.
 - 
                                4
Porce rozdělíme na talíře a obložíme srpečky čerstvých rajčat.