Filet z makrely s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 496 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 237.7 mg
 - Vláknina 3507.5 mg
 - Vitamín A 3507.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1897.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z makrel vyřízneme filety a odstraníme co nejvíce kostí. Filety opláchneme, osušíme a vložíme do hlubší nádoby, zakapeme olejem, posypeme pepřem a sekanými lístky koriandru. Zakryjeme kuchyňskou fólií a v chladu necháme 30 minut odležet.
 - 
                                2
Očištěné třešně vypeckujeme a necháme okapat. Poté je vložíme do pánve s trochou oleje, zasypeme cukrem a při mírné teplotě, za občasného míchání, necháme zkaramelizovat. Vlijeme ocet a zredukujeme. Poté přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, pepř a vše necháme pomalu vařit.
 - 
                                3
Filety osušíme a na pánvi je zprudka 3-4 minuty z každé strany opečeme. Nejdříve opečeme stranu s kůží a pak velmi opatrně obrátíme.
 - 
                                4
Nakonec filety přeložíme na talíře, osolíme, doplníme třešněmi, přelijeme vypečenou šťávou a dozdobíme posekaným koriandrem.