Smetanová - čokoládová roláda
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 110 g Cukr krupice
 - 200 g Zakysaná smetana
 - 250 g Ostružiny
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 4 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2045 kcal
 - Sacharidy 276 g
 - Tuky 97 g
 - Sodík 329 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 203 g
 - Cholesterol 653.6 mg
 - Draslík 1272.4 mg
 - Vláknina 42848 mg
 - Vitamín A 42848 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.3 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ušleháme, nejlépe el. metlami, máslo, vejce, cukr, mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, dvě lžíce vlažné vody a kakao. Šleháme asi minutu do hladka.
 - 
                                2
Vlijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 8 minut. Necháme chvíly vychladnout, překlopíme na cukrem poprášený vál nebo pečící papír
 - 
                                3
a stočíme.
 - 
                                4
Utřeme zavařeninu, smetanu a ostružiny, roládu rozbalíme naplníme směsí a opět zabalíme.
 - 
                                5
Poprášíme moučkovým cukrema ozdobíme čokoládovými hoblinami.
 - 
                                6