Jehněčí guláš s lilky
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
 - 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Lilek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
 - 5.28 polévková lžíce Olej sójový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 1021.4 mg
 - Vláknina 11744.5 mg
 - Vitamín A 11744.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kešu oříšky opražíme na pánvi. Omyté lilky nakrájíme na kousky a opečeme na lžíci oleje, vyjmeme a odložíme stranou.
 - 
                                2
Jehněčí kýtu omyjeme, nakrájíme na kostky a spolu s oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem po částech opékáme na 5 lžících oleje. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
K masu přidáme nakrájená rajčata, 2/3 skořice, špetku tymiánu a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Během dušení občas podlijeme vodou. Nakonec vmícháme lilky a dusíme ještě 10 minut. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme zbylou skořicí. Pokrm posypeme opraženými oříšky.