Dušené jehněčí maso s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 754.8 mg
 - Vláknina 5031.8 mg
 - Vitamín A 5031.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, utřeme se solí a s paprikou. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, promícháme a lehce osmažíme. Přisypeme nakrájená rajčata a vše zalijeme vodou, opepříme a osolíme. Pod pokličkou necháme vařit, dokud maso nezměkne.
 - 
                                3
Do hrnce potom přidáme česnek utřený se solí a paprikou a vše necháme odkryté vařit, dokud vývar nemá hustější konzistenci.
 - 
                                4
Maso podáváme přelité omáčkou s rýží nebo arabským chlebem.