Kančí plátky s kořenovou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1725 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 34.3 mg
 - Draslík 1192.1 mg
 - Vláknina 7503.3 mg
 - Vitamín A 7503.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu bez kosti odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme nahrubo.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme, do sádla nasypeme cibuli, kořenovou zeleninu a osmažíme dorůžova. Okořeníme mletým jalovcem, a tymiánem, podlijeme vývarem, vrátíme zpět plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Maso upravíme na talíře, zeleninu rozmačkáme šťouchadlem, dochutíme podravkou, provaříme a vydusíme dohusta. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme zeleninovou šťávou.