Chřest zapečený v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 125.8 mg
 - Draslík 312.2 mg
 - Vláknina 6739.4 mg
 - Vitamín A 6739.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání jej vložíme do 4 malých zapékacích misek.
 - 
                                2
Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.
 - 
                                3
Do prochladlé omáčky vmícháme větší část nastrouhaného sýru a žloutek. Omáčku nalijeme na chřest, posypeme zbylým sýrem promíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.
 - 
                                4
Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.
 - 
                                5
Podáváme jako teplý předkrm.