Telecí medailonky se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
 - 200 g Květák
 - 25 g Houby sušené
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 250 g Nudle široké
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 250 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.17 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 321 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 147.2 mg
 - Draslík 1320.3 mg
 - Vláknina 10192.2 mg
 - Vitamín A 10192.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na medailonky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Medailonky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách, vyjmeme je a uložíme na teplém místě. Vložíme oloupané a pokrájené šalotky a osmahneme je. Přilijeme smetanu s vínem, přidáme namočené houby, povaříme.
 - 
                                2
Očištěnou zeleninu rozkrájíme na kousky, podusíme je na 30 g másla, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme je, omastíme máslem a podáváme s masem přelité omáčkou.