Slepičí polévka se šunkou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 320.2 mg
 - Draslík 802.2 mg
 - Vláknina 6158.8 mg
 - Vitamín A 6158.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou slepici vložíme do studené vody, osolíme, přidáme pepř, nové koření, libeček a zvolna přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                2
Asi 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.
 - 
                                3
Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme z kostí a nakrájíme na nudličky. Vývar přecedíme, přidáme maso, na nudličky nakrájenou šunku a jen necháme přejít varem.
 - 
                                4
Na talíře vložíme vždy polovinu uvařeného vejce, zalijeme polévkou a posypeme nakrájenou pažitkou.