Smažené jehněčí kuličky
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
 - 50 ml Tuk
 - 100 ml Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 8 ks Chilli paprička zelená
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 7 stroužek Česnek
 - 0.25 kg Brambory
 - 0.2 kg Jehněčí maso mleté
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 48.4 mg
 - Draslík 559.5 mg
 - Vláknina 5112.1 mg
 - Vitamín A 5112.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme, posypeme masalou, chilli, koriandrem, zázvorem a nakrájeným česnekem. Důkladně maso prohněteme, aby vstřebalo veškeré ingredience, a necháme jej vařit v malém množství vody. Následně jej přemístíme na pánev, zalijeme olejem a smažíme, dokud maso nepustí veškerou šťávu.
 - 
                                2
Oloupeme a omyjeme brambory. Následně je uvaříme a najemno rozmačkáme. Zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Smícháme je s bramborovou kaší a mletým masem a uhněteme kuličky.
 - 
                                3
V misce si připravíme kukuřičnou moučku, kterou smícháme s trochou vody. Kuličky v mouce namáčíme a postupně smažíme na tuku na pánvi, dokud nezezlátnou. Můžeme podávat.