Zeleninové smaženky bramborové
Suroviny
- 300 g Brambory
- 200 g Celer bulvový
- 200 g Mrkev kořen
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Zakysaná smetana
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 2 g Muškátový oříšek
- 15 g Kopr čerstvý
- 15 g Petržel - nať
- 3.6 g Olej slunečnicový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 122 g
- Sodík 840 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 189 mg
- Draslík 529.9 mg
- Vláknina 10118 mg
- Vitamín A 10118 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, spolu s očištěným celerem a mrkví je nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu vsypeme do mísy, petrželku s koprem posekáme na jemno, přisypeme k zelenině a promícháme. Osolíme, opepříme, ochutíme mletým muškátem, přidáme zakysanou smetanu, žloutky, přisypeme mouku a důkladně promícháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme zeleninovou směs, vkládáme do oleje a smažíme z obou stran přibližně po 4 minutách do zlatova.