Aljašská treska zapečená se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1345 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 267.1 mg
 - Draslík 703.6 mg
 - Vláknina 2048 mg
 - Vitamín A 2048 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryby zbavíme páteřní kosti a ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme krátce odležet.
 - 
                                2
Potom je krátce opečeme na tuku, vložíme do máslem vytřené zapékací misky, zastříkneme vodou a pod pokličkou krátce podusíme.
 - 
                                3
Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, vlijeme na podušené tresky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě rychleji zapečeme.
 - 
                                4
Ihned podáváme.
 - 
                                5
Při podávání pokrm pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.