Sýrová polévka s kedlubnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 601 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 56.9 mg
 - Draslík 161.1 mg
 - Vláknina 1836 mg
 - Vitamín A 1836 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky odložíme stranou na ozdobu, plátky kedlubny povaříme ve 200 ml osolené vody, scedíme a tekutinu zachytíme.
 - 
                                2
Na rozehřátém másle osmahneme hladkou mouku. Za stálého míchání přilijeme mléko, vývar z kedlubny a necháme přejít varem.
 - 
                                3
Goudu nastrouháme, nivu rozdrobíme a oba sýry vmícháme do polévky. Za stálého míchání necháme rozpustit.
 - 
                                4
Přilijeme hroznovou šťávu, ohřejeme, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátu. Nakonec do polévky přidáme kedlubnu.
 - 
                                5
Polévku podáváme ozdobenou lístky z kedlubny.