Salát ze zeleniny a červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1001.5 mg
 - Vláknina 19882.7 mg
 - Vitamín A 19882.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 105.6 mg
 - Vitamín E 16.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Důkladně očištěnou červenou řepu uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Potom řepu vybereme, necháme ji vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle. Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy spolu s košťálem a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, z paprik a feferonek odstraníme jádřince a bílá žebra. Také nakrájíme na tenké pásky.
 - 
                                2
Všechnu nakrájenou zeleninu vložíme do velké kuchyňské nádoby, přilijeme olej a ocet, přisypeme cukr a celý sáček nálevu Deko. Všechny suroviny dobře promícháme a zeleninu necháme 24 hodin rozležet.
 - 
                                3
Zeleninovou směsí naplníme skleničky a víčky je uzavřeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 80°C sterilizujeme 20 minut. Následovně necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.