Kachní prsa v pomerančovém sósu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 580 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 67.4 mg
 - Draslík 444.4 mg
 - Vláknina 1582.5 mg
 - Vitamín A 1582.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papričky zbavíme semen a nadrobno nakrájíme. Na marinádu rozmícháme nastrouhaný zázvor, chilli papričky, koriandr, pepř, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, koňak, vývar a olej.
 - 
                                2
Prsíčka nařežeme do tvaru mřížky, vložíme do marinády a necháme odpočívat nejméně 4 hodiny v chladničce.
 - 
                                3
Stáhneme marinádu a dáme stranou. Osolené maso vložíme pod gril kůží dolů asi na 1 minutu.
 - 
                                4
Kachní prsa potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a na okraji grilu necháme táhnout asi 20 minut.