Salát z uzeného pstruha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Zakysaná smetana
  • 150 g Pstruh uzený
  • 120 g Hrušky
  • 120 g Salát Polníček
  • 120 ml Pepř černý mletý
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 špetka Ocet kvasný lihový
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Křen
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 32.3 mg
  • Draslík 460.7 mg
  • Vláknina 11153 mg
  • Vitamín A 11153 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z uzeného pstruha zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Oloupaný křen nastrouháme najemno, osolíme, osladíme a vmícháme ocet a smetanu.

  • 2

    Na zálivku rozmícháme citronovou šťávu s olejem, solí, cukrem a pepřem. Do servírovací mísy vložíme salát, hrušky, rybu, přelijeme zálivkou, zlehka promícháme a necháme vychladit. Salát podáváme s křenovou omáčkou.

Komentáře k receptu