Krevetový salát s grapefruitem a řapíkatým celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Salát Polníček
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Olej olivový
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Grapefruity
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 491.8 mg
  • Vláknina 11062.5 mg
  • Vitamín A 11062.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát polníček očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat. Celerové řapíky omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ne tenké plátky.

  • 2

    Grapefruity okrájíme až na čistou dužninu, dílky čistě vykrojíme. Uvolněnou šťávu přitom zachytíme.

  • 3

    Na zálivku rozmícháme grapefruitovou a citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a olej.

  • 4

    Salát polníček, celer a grapefruit dáme do mísy. Přidáme vařené krevety. Pokapeme zálivkou a promícháme.

Komentáře k receptu