Tvarohové švestkové řezy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 700 g Švestky
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Cukr krupice
  • 1 hrnek Cukr moučkový
  • 2.5 hrnek Mléko polotučné
  • 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 123.1 mg
  • Draslík 299.2 mg
  • Vláknina 6241.8 mg
  • Vitamín A 6241.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Teplé mléko (1,5 hrnku), rozehřáté máslo, moučkový cukr a dvě vejce mixujeme asi 2 minuty.

  • 2

    Do mísy vsypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme umixovanou směs, zlehka zamícháme, nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Těsto rozhrneme, aby bylo u okrajů vyšší, krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Tvaroh, cukr, vejce, mléko a pudinkový prášek rozmixujeme, nalijeme na zapečené těsto. Poklademe půlkami omytých švestek a dopečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu