Vepřová krkovička s pepřovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Sůl
  • 2 plátek Vepřová krkovička
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Pepř celý červený
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 193790 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 83.4 mg
  • Draslík 40 mg
  • Vláknina 252 mg
  • Vitamín A 252 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krkovičku naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Opečeme ji zprudka na pánvi.

  • 2

    Maso dáme stranou, do výpeku nalijeme smetanu, přidáme hořčici a čerstvě nadrcený pepř. Prohřejeme a přidáme mouku. Povaříme ještě tak 5 minut.

  • 3

    Poté omáčku přelijeme do zapékací misky, přidáme maso a pečeme přikryté 30 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu