Rajčatová polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 241 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 14.8 mg
 - Draslík 462.8 mg
 - Vláknina 5481.5 mg
 - Vitamín A 5481.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na tuku podusíme jemně nakrájený celer a cibuli. Když cibule zrůžoví, přisypeme mouku a opražíme ji.
 - 
                                2
Potom přidáme omytá rajčata nakrájená na kolečka, osolíme, přilijeme vodu a rozvaříme.
 - 
                                3
Hotovou polévku protlačíme sítem a při podávání do ní přidáme nastrouhaný sýr.