Zeleninová směs do sklenic
Suroviny
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Sůl
 - 600 g Cukr krupice
 - 25 g Zázvor mletý
 - 15 g Kurkuma
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 45 g Hořčičné semínko
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Okurka salátová
 - 5 l Voda pitná
 - 1 l Ocet vinný
 - 1 kg Květák
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 106 g
 - Sodík 3934 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 576.1 mg
 - Vláknina 12315.3 mg
 - Vitamín A 12315.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kveták rozebraný na růžičky, cuketu, cibuli, mrkev a okurku pokrájenou na kostičky o hraně 1 cm a nakrájené fazolky smícháme se solí a necháme 24 hodin stát.
 - 
                                2
Poté všechnu zeleninu opláchneme v několika vodách a necháme v cedníku 30 minut. Do většího hrnce dáme mouku, kari, kurkumu, hořčičné semínko a zázvor a pomalu přiléváme ocet, než se vytvoří hladká hmota. Přisypeme cukr a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.
 - 
                                3
Poté přisypeme zeleninu a povaříme ještě 2 minuty. Pak hned nalijeme do sklenic a zavřeme. Necháme měsíc odstát.