Celerová polévka s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Bujón hovězí
  • 200 g Celer bulvový
  • 100 g Pórek
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 272.5 mg
  • Vláknina 3721.3 mg
  • Vitamín A 3721.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer, bramboru a omytý pórek nakrájíme na kousky a lehce osmahneme na másle. Zalijeme vařící osolenou vodou a vaříme doměkka.

  • 2

    Po uvaření vše prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme mléko rozšlehané s moukou a vaříme ještě 5 minut. Nakonec polévku ochutíme kouskem bujónové kostky a opepříme.

  • 3

    Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu