Gulášová polévka z mletého masa

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • 1 polévková lžíce Gulášové koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 243.2 mg
  • Vláknina 3474.8 mg
  • Vitamín A 3474.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme, brambory oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme s mletým masem na oleji v polévkovém hrnci, po přidání gulášového koření a mleté papriky ještě několikrát nad ohněm promícháme. Ve dvou lžících vody rozmícháme lžíci bezlepkové mouky, rozmíchanou mouku vmícháme do masové směsi.

  • 2

    Poté do hrnce vsypeme nakrájené brambory, zalijeme asi dvěma litry vody a po promíchání vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec polévku ochutíme solí, utřeným česnekem i majoránkou a ještě chvíli povaříme. Polévku podáváme teplou ihned po uvaření.

Komentáře k receptu